1a245A3709.jpg

Lizanne Bouwmeester - zaakvoerder

Geboren in 1995 en ruim 7 jaar gespecialiseerd in grondwerk en vrijheidsdressuur

"Ik zat sneller op een paard dan dat ik mijn veters kon strikken" 

Ja echt! Al moet ik zeggen dat ik hier ook wel een hele late leerling mee was. Mijn creativiteit is van kinds af aan al mijn sterkste eigenschap geweest. Toen was dat met potloden en verfkwasten, op latere leeftijd juist meer in het bezig zijn met organiseren van activiteiten, merchandise, websitedesign, fotografie,... Mijn ideeën zijn nooit 'op'. Elke dag werk ik weer aan nieuwe toekomstplannen en ik denk dat ik daarom met trots kan zeggen dat ik sta waar ik nu sta.

Hier staat wel 'mijn' verhaal,

Maar het had  ons    

           verhaal moeten zijn...

Naar feestjes gaan, drinken, jongens versieren en vooral heel veel plezier hebben. Dat is hoe het leven van een doorsnee 20 jarige eruit ziet toch? Wel, bij mij is het helaas even wat anders gelopen. Op mijn 20e verjaardag stond ik niet op de dansvloer, in plaats daarvan zat ik met mijn schoonouders rond de tafel, om de begrafenis te regelen van mijn eigen vriend, David. 

Ze zeggen altijd dat je op deze leeftijd in de fleur van je leven zou zitten, ik kan mij dat moeilijk inbeelden. Dat van mij was namelijk plots ingestort nadat de politie mij kwam melden dat mijn vriend in de nacht van 27 februari 2015 was omgekomen in een verkeersongeval. Mijn mooie leven was op één dag van me weggerukt en ik leek de hoofdrol te spelen in een verschrikkelijke horrorfilm. Ik kan nu (2019) nog steeds zeggen dat het verdriet immens is. 

Interview 22/10/2018 

Is BTL dan enkel uit verdriet ontstaan? Had je ooit gedacht dat je bedrijf zo'n succes ging worden? 

Lizanne: "Ondanks dat BTL ontstaan is in de moeilijkste periode van mijn leven, kan ik niet zeggen dat deze enkel uit verdriet ontstaan is. Er zijn vele momenten geweest dat het in mijn hoofd spookte om uit het leven te stappen, toch heb ik ergens altijd een ontzettende doorzettingskracht gehad. Ik worstelde voortdurend met 'twee stemmetjes' in mijn hoofd. Ik meen het oprecht dat geen enkele dokter of psycholoog me op dat moment had kunnen helpen. De paarden, die waren mijn enige medicijn. David en ik hadden samen deze passie, onze grootste droom was dan ook om samen een bedrijf in de paardenwereld te beginnen. Ik heb deze droom verdergezet en ondanks dat hij misschien fysiek niet aanwezig is, zal het altijd ons bedrijf zijn. Zonder hem had BTL namelijk helemaal niet bestaan."

Waar komt de naam 'Be The Light' vandaan?

Lizanne: "Het is allemaal begonnen met een inzamelactie, die toen georganiseerd werd door mijn beste vriendin. David en ik trokken normaal 3 weken na het ongeval ons eigen huis in. Doordat ik er ineens helemaal alleen voor stond kwam ik in grote financiële moeilijkheden. Achter mijn rug om had ze de inzamelactie 'Be the light' opgericht en konden mensen geld doneren. De naam komt van het lievelingsliedje wat ik en David samen hadden. "Love me like you do" van Ellie Goulding. In de allereerste zin van dit nummer klinkt het "you're the light". 
Wees zelf het licht in donkere tijden is de grootste boodschap, ik denk dat daar verder geen uitleg voor nodig is!"  

Het logo staat op jouw pols getatoeëerd, kan je ons hier meer over vertellen? 

Lizanne: "Klopt! Zowel op mijn als David zijn onderarm staat een paardenhoofdje getatoeëerd. Het is dus pas veel later écht een logo geworden. Als we samen hand en hand liepen dan vormde dit een hartje."  

Hoe hebben jij en David elkaar leren kennen? 

Lizanne: "Ik vind het héél leuk om hier "door een paard" op te kunnen antwoorden, want het is écht waar! Andres, het paard dat ik van mijn moeder kreeg op mijn 16de verjaardag heeft voor onze eerste ontmoeting gezorgd. Andres was een getraumatiseerd paard en dankzij hem ben ik ook in de NH-wereld beland. Ik deelde veel filmpjes op Facebook en Bokt zodat mensen onze vooruitgang konden zien. Op een korte tijd had ik van Andres een heel ander paard gemaakt en zo ook wel een beetje mijn 'naam' gekregen op sociale media. Doordat ik op een gegeven moment zo veel aanvragen voor shows en dergelijke kreeg kwam ik tot het moeilijke besluit om Andres te verkopen. Het was niet eerlijk om Andres in mijn 'show-wereld' te betrekken aangezien hij hier veel te veel stress van kreeg en ik daarom het leuke er niet van in zag. Enkele weken nadat ik Andres op een verkoopwebsite had gezet nam David contact met me op. Hij deed alsof hij geïnteresseerd was in Andres maar stiekem had hij veel meer interesse in mij haha! Na onze eerste afspraak samen was het meteen raak! Niet veel later begonnen we een relatie." 

In veel magazines lieg je er niet om en lezen de mensen dat je de leeftijd van 27 niet wilt halen. Is dit nog steeds zo? 

Lizanne: "Ik ben nu 23, het is nogal moeilijk om te bedenken dat ik er over 4 jaar niet meer zou zijn. Het niet 'willen' halen is voorbij. Wat niet wilt zeggen dat ik het niet super eng zou vinden om zijn leeftijd straks voorbij te steken. Ik heb vooral heel lang geloofd dat dat mijn lot was, aangezien ik en David letterlijk alles met elkaar gemeen hadden. Ik weet niet waar ik nu nog in geloof."

11084160_10205444166137827_8082611613116
4658406.jpg