top of page

Hoe leer je je paard voedsel weigeren?

Bijgewerkt op: 4 jun. 2020

In deze video leer ik hoe je toch met voedselbeloning te werk kunt gaan bij een happerig en opdringerig paard.
36 weergaven4 opmerkingen

4 Comments


Hee Loïc,


Dit klinkt inderdaad best gevaarlijk. Deze maand nog komt er een video over 5 basis grondwerk oefeningen online die je wellicht kunnen verder helpen. Maar je kan ondertussen al eens beginnen met een leiden-stop oefening. Hierbij klik je je paardje even aan het touw en geef je hem een reactie vanaf het moment dat hij in jouw persoonlijke ruimte komt. Dit doe je voornamelijk door met je touw te schudden en je groot te maken met je lichaamshouding. Bouw dit uit tot dat je je touw niet meer nodig hebt en klik hem dan is los. Het is voornamelijk de bedoeling dat hij jouw lichaamstaal leert kennen en hij beseft dat als jij je groot maakt hij niet…


Like

Loïc  Esterbecq
Loïc Esterbecq
Jun 06, 2020

Hey lizanne , mijn andere shetlandertje Loewie is de laatste tijd super dominant naar mij toe. Als ik bv De wei in kom lopen is hij enorm beschermend naar Grietje en wilt hij niet dat ik bij haar in de buurt kom. Hij gaat dan dreigen met zijn achterhand en hij heeft mij al 3 keer flink gebeten. Dit waren allemaal open wondes. Best gevaarlijk dus! Ik geef hem hiervoor echt wel “straf” maar dit blijkt niet te werken. Enige tips wat ik kan doen?

Like

Hé Jana,


Als jouw paardje tijdens het voedselweigeren te dicht in jouw persoonlijke ruimte komt mag je hem inderdaad gerust even achteruit zetten! Na verloop van tijd zal hij vanzelf niet meer in jouw ruimte komen.

Like

Jana Goossens
Jana Goossens
Jun 03, 2020

Ik zet mijn paard hierbij vaak ook een pas naar achteren. Is dit goed of laat ik dit beter achterwegen? 😊


Like
bottom of page