Praktische info & benodigdheden

Locatie & tijden

Adres: Keulshaagweg 40 2840 Reet/Rumst. Als u voor een 'standaard' weekkamp bent ingeschreven wordt u op de locatie verwacht tussen 12:00 en 12:30 -aankomsttijd. Het kamp zal eindigen rond 16:00. Als u voor een 3daagse (of anders) bent ingeschreven zullen de tijden verschillen. Hierbij zal u uw aankomst en vertrektijden via mail ontvangen.

Slaapplaats

Elke deelnemer voorziet zijn eigen tent. Elke grootte van tent is toegestaan, maar hoe kleiner hoe warmer en gezelliger! Hou er rekening mee dat het 's nachts behoorlijk kan afkoelen. Ook in de zomer raden wij aan om voldoende warme kledij voor 's nachts mee te nemen en een warme slaapzak of donsdeken. Bij winterkampen of extreme weersomstandigheden zijn er binnenslaapplaatsen voorzien. 

Let op: Check uw uitrusting. We hebben al verschillende keren meegemaakt dat het matras bijvoorbeeld niet in de tent past, de tent te klein is voor het aantal personen, piketten vergeten etc. We beschikken niet over extra tenten of luchtmatrassen.

Stalling & weidegang

In totaal zijn er drie verschillende soort stallen die u kan kiezen bij uw inschrijving. Hou er rekening mee dat er een kans bestaat dat de stal die u had opgegeven ook geboekt kan zijn door een mede-kamplid. Als dat het geval is zal u na uw inschrijving een mail krijgen met dat dit kamp volzet zit. Als de stalkeuze voor u niet veel uitmaakt, zet dit dan duidelijk mee in je contactformulier om de kans te verminderen dat u wordt uitgeschreven. Bekijk hier nog eens de verschillende stallen. U bent niet verplicht om uw paard mee op de weide te zetten. De paarden krijgen gedurende het hele kamp veel beweging waardoor ze het niet snel erg vinden om in hun stal te staan rusten. Ook hebben we op onze nieuwe locatie kleine paddocks voorzien voor de deelnemers hun paarden. 

Verplichtingen en verwachtingen

U bent verplicht uw paard op tijd geënt te hebben voor Rhino en Influenza. Rhino is een vaccinatie dat (als je paard gewoonlijk hier niet geënt voor wordt) 2 x herhaalt moet worden waardoor ze de eerste dagen suf kunnen zijn. Als u hier pas op het laatste moment mee komt is deze vaccinatie zinloos en zal uw dierenarts ook aanraden hem niet meer te geven. Daarbij is het voor uw paard niet fijn om op verplaatsing te gaan als hij zich ellendig voelt door deze vaccinatie. Om deze reden wordt uw paard dan ook niet toegelaten om deel te nemen aan het kamp. We stellen de veiligheid voor zowel uw paard als dat van andere deelnemers ernstig serieus en willen allen risico's zo veel mogelijk beperken. Bij aankomst zal u gevraagd worden de papieren (of kopie) van uw paard af te geven. Als blijkt dat uw paard niet in orde is zullen er helaas maatregelen getroffen worden en zal u terug naar huis worden gestuurd. We verwachten dat elk paard vroegtijdig ontwormd is. 

Het rijden met een cap is verplicht. 

Roken onder de 16 jaar is niet toegestaan. 

Paardrijden buiten de locatie

Zoals elk jaar zal er één dag van het kamp een buitenwandeling georganiseerd worden. Wel zijn hier enkele aanpassingen bijgekomen. De buitenwandeling is toegelaten voor de gevorderde ruiter. Dit houd in dat u uw paard kan sturen en stoppen op elk moment in stap, draf en galop. Er wordt van u verwacht dat u het paard voldoende onder controle heeft om de veiligheid van andere deelnemers te garanderen. In tegenstelling tot de vorige jaren is het dus niet meer verplicht om deel te nemen aan deze rit. Een leuke troef is dat er een zwemvijver in het bosgebied aanwezig is, het wandelgroepje zal dan rechtstreeks naar de zwemvijver vertrekken. Shets of groene paarden kunnen dus gerust mee! Natuurlijk krijgt u ook de keuze om op de locatie te blijven. 

Eten & drinken - All inclusive 

Bij elk kamp is gedurende de hele week eten en drinken inbegrepen. 'S ochtends en 's middags is er een ruime keuze aan het buffet en 's avonds zal er gezamenlijk een maaltijd gekookt worden. Vegetariër? Tijdens de bbq zullen er vleesvervangers zijn indien gewenst.  Ook 's ochtends en ' s avonds ruime keus. Vraag voor de andere maaltijden gerust het menu op. Als er iets tussen zit wat u niet zou mogen eten zal er gevraagd worden om voor deze dag uw eigen eten te voorzien als de maaltijd niet valt 'aan te passen'. Dit geld ook voor andere diëten of allergieën. 

Het is aangeraden om een zakcent mee te nemen. Een ijsje of iets te drinken halen op buitenwandeling zijn persoonlijke uitgaven. 

Wat nieuw is in vergelijking met vorige jaren: om milieubewuster te worden willen we het gebruik van de wegwerpbekers en bestek beperken. We vragen daarom om uw eigen beker (2stuks) en bestek mee te nemen. 

Betalingen en informatie

Wanneer u onze bevestiging van deelname heeft ontvangen, dient u 50% van het inschrijvingsgeld te voldoen. U ontvang daartoe een factuur die tevens dient als bevestiging van uw deelname. Na deze betaling bent u pas definitief ingeschreven. De overige 50% moet ten laatste 14 dagen vóór de startdatum van het kamp betaald zijn.  Bij annulering minder dan 14 dagen voor aanvang, bent u het gehele bedrag verschuldigd. Bij annulering minder dan 30 dagen voor aanvang bent u 50% van het gehele bedrag verschuldigd. Hiermee gaat u akkoord bij het invullen van het contactformulier. BE THE LIGHT en de organisatie zijn niet aansprakelijk voor ongevallen, ziekte of diefstal.

Koffer pakken! 

Heeft u alle praktische info gelezen? Ingeschreven en bevestiging gekregen? Proficiat! 
Omdat we weten dat de koffer inpakken niet altijd even makkelijk is wouden we u graag helpen met deze checklist.

Tot dan! 

  • White Instagram Icon
  • White Youtube Icoon

Copyright © 2018 BE THE LIGHT