Praktische info & Algemene voorwaarden

Locatie & tijden

Adres: Mouthorensteenweg 40 Langdrop (3201 Aarschot). Als u voor een standaard weekkamp bent ingeschreven wordt u op de locatie verwacht tussen 11:30 en12:00 -aankomsttijd. Het kamp zal eindigen rond 16:00. Als u voor een 3daagse (of anders) bent ingeschreven zullen de tijden verschillen. Hierbij zal u uw aankomst en vertrektijden via mail ontvangen. Gelieve bij aankomst uw trailer netjes aan te sluiten en te wachten op de parking. U mag uw paard al uit de trailer halen en u wordt zo snel mogelijk ontvangen. (Niet midden op de parking parkeren en uitladen aub, hou rekening met anderen.) 

Slaapplaats

Elke deelnemer voorziet zijn eigen tent. Elke grootte van tent is toegestaan, maar hoe kleiner hoe warmer en gezelliger! Hou er rekening mee dat het 's nachts behoorlijk kan afkoelen. Ook in de zomer raden wij aan om voldoende warme kledij voor 's nachts mee te nemen en een warme slaapzak of donsdeken. Bij winterkampen of extreme weersomstandigheden zijn er binnenslaapplaatsen voorzien. 

Let op: Check uw uitrusting. We hebben al verschillende keren meegemaakt dat het matras bijvoorbeeld niet in de tent past, de tent te klein is voor het aantal personen, piketten vergeten etc. We beschikken niet over extra tenten of luchtmatrassen.

Stalling & Paddocks

Er zijn twee verschillende soorten stallen die u kan kiezen bij uw inschrijving. (Let op: ander tarief!) Hou er rekening mee dat er een kans bestaat dat uw stal naar keuze volzet is. Als de stalkeuze voor u niet veel uitmaakt, zet dit dan duidelijk mee in je contactformulier om de kans te verminderen dat u wordt uitgeschreven. Bekijk hier nog eens de verschillende stallen. Kiest u voor een buitenstalling dan is die paddock groter dan de paddocks van de binnenstalling, maar hierbij benadrukken wij nog is dat deze altijd gedeeld wordt met een ander paard van uw medekampgenootje. Ook bij de binnenstalling bent u niet verplicht om uw paard op stal te zetten. U kan bij deze keuze er dus alsnog voor kiezen om uw paard 24/7 buiten te laten staan indien gewenst, maar er zullen geen schuilmogelijkheden op de paddock aanwezig zijn. 

Verplichtingen en verwachtingen

U bent verplicht uw paard op tijd geënt te hebben voor Rhino en Influenza. Rhino is een vaccinatie dat (als je paard gewoonlijk hier niet geënt voor wordt) 2 x herhaalt moet worden waardoor ze de eerste dagen suf kunnen zijn. Als u hier pas op het laatste moment mee komt is deze vaccinatie zinloos en zal uw dierenarts ook aanraden hem niet meer te geven. Daarbij is het voor uw paard niet fijn om op verplaatsing te gaan als hij zich ellendig voelt door deze vaccinatie. Om deze reden wordt uw paard dan ook niet toegelaten om deel te nemen aan het kamp zonder uitzonderingen. We stellen de veiligheid voor zowel uw paard als dat van andere deelnemers ernstig serieus en willen allen risico's beperken. Bij aankomst zal u gevraagd worden de papieren (of kopie) van uw paard af te geven. Als blijkt dat uw paard niet in orde is zal u terug naar huis worden gestuurd vanwege het niet-nakomen van ons reglement. We verwachten dat elk paard vroegtijdig ontwormd is. 

Het rijden met een cap is verplicht. 

Roken onder de 16 jaar is niet toegestaan. 

Paardrijden buiten de locatie

Zoals elk jaar zal er één dag van het kamp een buitenwandeling georganiseerd worden. Overigens bent u niet verplicht om aan de buitenrit deel te nemen. Shets of groene paarden mogen aan de hand worden meegenomen of u kan er voor kiezen om op de locatie zelf te blijven. Neem voor de zekerheid een fiets mee als u niet helemaal zeker bent om te paard deze wandeling mee te doen. 

Eten & drinken - All inclusive 

Bij elk kamp is gedurende de hele week eten en drinken inbegrepen. 'S ochtends en 's middags is er een ruime keuze aan het buffet en 's avonds zal er gezamenlijk een maaltijd gekookt worden. Vegetariër? Dat is voor dit kamp geen enkel probleem! Tijdens de bbq zullen er bijvoorbeeld vleesvervangers zijn en ook 's ochtends en ' s avonds is er een ruime keus aan eten. Wel moet dit op voorhand bij je inschrijvingsformulier gemeld te worden. Vraag voor andere redenen (allergie, diabetes,..) gerust het menu op. Er zal gevraagd worden om uw eigen eten te voorzien als de maaltijd niet aangepast kan worden. 

Het is aangeraden om een zakcent mee te nemen. Een ijsje of iets te drinken halen op buitenwandeling zijn persoonlijke uitgaven, maar ook zal ons winkeltje van de merchandise altijd open zijn voor u.  

Om milieubewuster te worden zal er geen gebruik meer gemaakt worden van de wegwerpbekers. Je kan een eigen drinkfles/beker mee nemen voor moest je dit makkelijker vinden. 

Betalingen en informatie

Wanneer u onze bevestiging van deelname heeft ontvangen, dient u 50% van het inschrijvingsgeld te voldoen binnen de 14 dagen. U ontvangt via mail de factuur die tevens ook dient als bevestiging van uw deelname. De overige 50% moet ten laatste 90 dagen vóór de startdatum van het kamp betaald zijn.  Bij annulering minder dan 31 dagen voor aanvang, bent u het gehele bedrag verschuldigd. Bij annulering minder dan 90 dagen voor aanvang bent u 50% van het gehele bedrag verschuldigd. Indien annulatie, wordt er standaard een administratiekost van €25 aangerekend. Hiermee gaat u akkoord bij het invullen van het inschrijfformulier. 

BE THE LIGHT en de organisatie zijn niet aansprakelijk voor ongevallen, ziekte of diefstal.

Wat in geval van COVID 19?

Indien de overheid beslist om de ponykampen niet door te laten gaan vanwege COVID 19 geven wij een geld-terug garantie. Als u zelf besluit om niet aan het kamp deel te nemen gelden dezelfde regels i.v.m. terugbetalingen zoals boven gemeld bij puntje: betalingen en informatie.  

Koffer pakken! 

Heeft u alle praktische info en de alg. voorwaarden gelezen? Bent u ingeschreven en hierbij bevestiging gekregen? Proficiat en tot snel! Omdat we weten dat de koffer inpakken niet altijd even makkelijk is wouden we u graag een handje helpen met deze checklist.